Ara Sant Esteve és una iniciativa municipalista integrada per individus i membres d'entitats, col·lectius i associacions de Sant Esteve Sesrovires, fundada el 2011. Actualment és una candidatura integrada i liderada per membres de Podem, seguint les directives del Consell Ciutadà estatal de Podemos de 29 de novembre de 2014.

ERC ha de decidir què fa a Sant Esteve Sesrovires

Esquerra ha impedit durant gairebé dos anys l'esclariment de la legalitat dels sobresous il·legals -segons l'Associació Catalana de Municipis- que el PSC va establir a l'anterior legislatura, i que van implicar més de 100.000 euros per als electes del PSC Sant Esteve i l'Entesa per Sant Esteve

Moció 15.12.2015
El 18 de desembre del 2015, l'alcaldessa de Sant Esteve Sesrovires, Carme Rallo (ERC), expulsa del govern local al regidor d'ARA Sant Esteve i membre de Podem, Albert Urrutia, per haver presentat una moció per a la "revisió d'ofici" dels pressupostos de 2011 a 2015, atès que incloïen un complement salarial irregular de 200 euros per regidoria sense dedicació ni assistència (arribant als 800 euros mensuals extra). La moció no prospera per l'abstenció d'ERC i el vot en contra del PSC i Entesa, malgrat l'informe jurídic per correu electrònic de l'ACM, que considera l'actuació del govern "flagrantment irregular". Tres dies després de l'expulsió, es fa efectiva també la renúncia d'Ara Sant Esteve i tota la resta de socis de govern deixant de donar suport al govern d'ERC davant l'autoritarisme, la falta als compromisos signats i per no voler esclarir presumptes corrupcions.

Des d'aleshores, en reiterades ocasions, Esquerra s'ha alineat de banda dels presumptes corruptes, votant en contra de dur a terme una revisió d'ofici dels sobresous i pactant amb ells per mantenir l'alcaldia un any i mig més.

Conclusions de l'ACM
Recentment, la pressió del nostre grup i la societat indignada ha fet que l'alcaldessa intentés una drecera tramposa, enviant informes de bufets privats per exculpar els seus socis de govern davant la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat. Aquests informes sumen 5.445 € a la factura que les suposades il·legalitats del PSC i l'Entesa ens estan costant a tots, amb la connivència d'Esquerra.

No obstant això, la Comissió Jurídica Assessora ha dictaminat en l'informe número 98/16 del 7 d'abril del 2017, que es va fer públic després de ser demanat reiteradament pel nostre grup, que ARA Sant Esteve teníem raó des del principi: cal fer una revisió d'ofici per aclarir definitivament el tema de la presumpta corrupció continuada durant 4 anys al govern PSC-Entesa.

Informe de la Comissió Jurídica Assessora
L'Ajuntament ha fet moltes revisions d'ofici, però curiosament en aquest assumpte no vol. Per això hem presentat un recurs extraordinari de revisió, que obliga al govern a replantejar-se el seu posicionament i fer la revisió en un termini de 3 mesos.

Ara, Esquerra té fins a finals d'agost per decidir si està del costat de la transparència i la legalitat, o continua ocultant presumptes il·legalitats i cedeix al setembre l'alcaldia a un presumpte corrupte i els seus socis, que també van cobrar sobresous il·legals, segons els serveis jurídics de l'Associació Catalana de Municipis.


Més informació: 
  • https://cat.elpais.com/cat/2016/01/18/catalunya/1453145163_150668.html
  • http://www.arasantesteve.cat/2015/12/erc-expulsa-un-regidor-dara-del-govern.html
  • http://www.arasantesteve.cat/2017/07/el-sesrovirenc-lequador-de-la.html
Recurs de revisió: 

0 comentarios:

Comenta

|

Fes servir Facebook per comentar el que desitgis...

Comenta el que desitgis, amb respecte si us plau.

Publica un comentari a l'entrada