Ara Sant Esteve és una iniciativa municipalista integrada per individus i membres d'entitats, col·lectius i associacions de Sant Esteve Sesrovires, fundada el 2011. Actualment és una candidatura integrada i liderada per membres de Podem, seguint les directives del Consell Ciutadà estatal de Podemos de 29 de novembre de 2014.

Discurs de presa de possessió

La veritable grandesa no està en les paraules, sinó en l'eloqüència dels actes.
Gràcies, Joan. 

Il·lustríssima Sra. Alcaldessa, senyores i senyors Regidors, veïns i veïnes assistents a aquest acte i poble de Sant Esteve en general.

Avui, com cada vegada que es constitueix un nou consistori sorgit de la voluntat ciutadana, és un gran dia per a la democràcia. Tanmateix, avui el nostre poble ha elegit alcaldia per aquesta nova Legislatura 2015-2019.

És per al Grup Municipal ARA I SEMPRE SANT ESTEVE que represento, un honor poder estar aquí i haver participat en un acord amb totes les forces de canvi a Sant Esteve, per elegir a la primera alcaldessa de la història del nostre poble. Aquesta és una fita veritablement històrica que ens omple d’un sa orgull.

És especialment per a nosaltres un motiu de gran satisfacció haver assolit aquest canvi, i per a mi personalment encara més, doncs la fundació ara fa 4 anys d’ARA I SEMPRE SANT ESTEVE, tenia aquest objectiu. Sant Esteve necessita un canvi d’arrel, un punt d’inflexió. Això és el que demana amb bon criteri la majoria del poble, i és el que cal fer. I aquest canvi polític s’esdevé, com ha de ser, amb un acord plural, inclusiu, obert i municipalista.

És per aquest motiu, que dono per acomplerta la meva obligació moral d’estar en política activa local, dins de càrrecs públics electes. I anuncio públicament aquí que, quan s’hagi constituït el cartipàs i demés acords en comú pactats del nou govern municipal “Junts per Sant Esteve”, renunciaré voluntàriament a la meva condició de regidor.

Vaig començar amb il·lusió quan era molt jove, i ara continuaré des d’una altra posició amb el nostre partit i la nostre gent, que tanta confiança m’han donat. Com ja vaig fer, quan vaig proposar-li encapçalar un nou govern plural i de canvi al nostre ajuntament, reitero des d’aquí el meu oferiment a la nostra alcaldessa, així com el meu compromís a tots els membres del nou govern “Junts per Sant Esteve”, d’ajudar en tot allò que pugui amb els meus coneixements, experiència i informació en les tasques que em podeu menester. Aquest cop estic segur que deixo el testimoni a gent preparada i honesta, que assoliran el repte amb tanta il·lusió com ho vaig fer jo, i estic segur que podran dur a terme la difícil tasca de redreçar el rumb que ha perdut el nostre govern local.

Aquest acte manifesta el que sempre he dit. No em guia res més que el millor pel poble, ni tinc cap més ambició política que les que ja vaig assolir fa anys. De nou torno a demostrar amb fets, tot el que dic.

Aquesta decisió que ja coneixia fa temps el meu cercle més íntim, li ho vaig comunicar també a la nostra ja alcaldessa en proposar-li el nostre suport per un canvi real a Sant Esteve. En un equip nou de govern, no és convenient ni imprescindible la meva presència activa. Ara és el moment de deixar enrere personalismes, obrir ponts per al diàleg per un projecte en comú i cedir el testimoni per un Sant Esteve més pròsper.

L’elegància i el decor democràtic en un dia com aquest aconsellen ara no dir més. Temps hi haurà per seguir demostrant amb fets i dades, tot allò que fa temps que diem.


Ara, a més de les felicitacions a tots i totes els nous Regidors i regidores, i als grups municipals d’ERC, de CiU, Locos X Sanes i el nostre mateix, permeti'm acabar dient...

MOLTES FELICITATS SRA. ALCALDESSA, DE SANT ESTEVE SESROVIRES!

Joan Galceran i MargaritSant Esteve Sesrovires, 13 de juny de 2015

0 comentarios:

Comenta

|

Fes servir Facebook per comentar el que desitgis...

Comenta el que desitgis, amb respecte si us plau.

Publica un comentari a l'entrada