Ara Sant Esteve és una iniciativa municipalista integrada per individus i membres d'entitats, col·lectius i associacions de Sant Esteve Sesrovires, fundada el 2011. Actualment és una candidatura integrada i liderada per membres de Podem, seguint les directives del Consell Ciutadà estatal de Podemos de 29 de novembre de 2014.

Sobresous a Sant Esteve?


L’escàndol dels sobresous il·legals
als 44 alcaldes (la majoria del PSC i ICV)
pot arribar a esquitxar de retruc Sant Esteve.Jutgin vostès mateixos els paral·lelismes...


Una nova investigació arran del cas Mercuri -xarxa de corrupció entorn del PSC a Sabadell– ha destapat una suposada trama de sobresous irregulars, disfressats de dietes i indemnitzacions a 44 dels dirigents de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

Segons els indicis, el membres del comitè executiu de la FMC rebien un sobresou fixe mensual, justificat en forma d’indemnitzacions que –segons el jutjat– no corresponia a “activitats, intervencions, actes i desplaçaments”, sinó que anava en funció del seu rang dins l’entitat. Segons l’atestat policial en mans del jutjat, es considera que aquests fets evidencien una “pràctica irregular i perllongada en el temps”, amb pagaments que no tenien “justificació” i que podrien constituir un delicte de malversació de fons públics.

A Sant Esteve, en el primer ple de la legislatura actual, s’aprovaren les retribucions dels regidors. PSC i Entesa van acordar quants regidors del govern tindrien sou (2, i posteriorment 3) i quants cobrarien exclusivament per assistir a les reunions a les quals fossin convocats. Un regidor pot cobrar només si té assignat un sou (de 32.000 a 45.000 a Sant Esteve) o per assistències –en cas que treballi en un altre lloc-. Aquí, però, van imposar que els que tinguin dedicació exclusiva i sou de l’ajuntament també poguessin treballar en un altre lloc i es van inventar un nou concepte de cobrament: 200 € mensuals per regidor amb delegació d’Alcaldia i/o portaveu, per cada àrea delegada o pròpia” (Acta 28/6/2011, p.5).  És a dir, els regidors del govern poden cobrar per regidoria i també per anar a les reunions, mentre treballen en altres llocs. PSC i Entesa van augmentar també el nombre de regidories (19) per cobrar de 400 a 800 euros més, arribant en alguns casos a rebre 1885 euros mensuals sense tenir oficialment “sou” i dient –en boca de l’alcalde- que “és una indemnització(Acta 20/2/2013, p.65), sense justificar-la mai.  

Des del primer Mirall (núm. 0), ARA SANT ESTEVE hem publicat reiteradament la nostra oposició a aquests cobraments i hem demanat públicament “que es deixi sense efecte el complement de 200 euros mensuals extres per regidoria; (...) la legalitat del qual sol·licitem que ens en sigui confirmada per part del senyor secretari-interventor de la corporació” (Acta 20/2/2013, p.20-1).

El Secretari de la corporació es nega a fer aquest informe, com també s’ha negat anteriorment en casos en què es qüestionava la legalitat de les actuacions del govern i que fins i tot el Síndic de Greuges ha demanat. En aquests darrers tres anys, els regidors del PSC i Entesa (inclòs l’alcalde) s’han emborsat 80.600 euros de forma presumptament il·legal. ARAses hem demanat que es dipositin cautelarment aquestes quantitats –com han fet molts alcaldes - fins que hi hagi un posicionament legal ferm sobre l’assumpte. 

Si aquests cobraments són legals, per què impedeixen que el Secretari presenti un informe de legalitat al respecte? I per què no donen la relació de cobraments dels regidors i les justificacions de despeses i quilometratges que hem demanat reiteradament? Mentrestant, PSC i Entesa han duplicat el deute viu per habitant a Sant Esteve en un sol any, i han posicionat el nostre municipi en els  pobles més endeutats d’Espanya. Si Sant Esteve no fos un municipi petit, ja estaríem a tots els diaris,... una altra vegada.


0 comentarios:

Comenta

|

Fes servir Facebook per comentar el que desitgis...

Comenta el que desitgis, amb respecte si us plau.

Publica un comentari a l'entrada