Ara Sant Esteve és una iniciativa municipalista integrada per individus i membres d'entitats, col·lectius i associacions de Sant Esteve Sesrovires, fundada el 2011. Actualment és una candidatura integrada i liderada per membres de Podem, seguint les directives del Consell Ciutadà estatal de Podemos de 29 de novembre de 2014.

Seguim contra la PRIVATITZACIÓ


“La privatització d'un bé essencial per a un període de tants anys (30) suposa un frau democràtic, donat que el govern municipal no té legitimitat per prendre decisions que afectaran, no només a futures legislatures, sinó a futures generacions”

Plataforma Aigua És Vida 


A hores d’ara, tothom ja sap que PSC i Entesa privatitzaran l’aigua després que el seu primer intent fos declarat il·legal pel Jutjat Contenciós-Administratiu núm. 1 de Barcelona (sentència 143/2012). Arran d’aquesta il·legalitat, tots nosaltres ja som 4.574.382 euros més pobres perquè l'Ajuntament ha d'indemnitzar a l'operador amb la quantitat ingressada en el moment de la privatització fraudulenta.

Després de nombroses al·legacions, PSC i Entesa segueixen amb la idea de privatitzar unilateralment i sense consultar la població, i només accepten una al·legació, precisament la presentada per Aigües de Catalunya, l’empresa adjudicatària en la privatització il·legal, desestimant les al·legacions de l’ACA, ARAses i els veïns de Sant Esteve.

En la resposta a l’al·legació d’Aigües de Catalunya, l'equip de govern diu “no troba cap inconvenient en acceptar aquest escrit d’al·legacions i de reconèixer amb carrer al Cànon de concessió de la nova adjudicació la indemnització pels conceptes de la liquidació de 5.318.341,17 euros”. Gràcies al PSC i l’Entesa, l’empresa adjudicatària no només rebrà 4,5 milions d’euros com a “compensació” per la il·legalitat de l’ajuntament, sinó 743.959,17 euros extres a proposta de l’empresa, que l’ajuntament accepta tot i reconèixer que no compta amb “un estudi econòmic on s’acrediti i s’hi detalli d’una manera més detallada els imports” (Resolució de les al·legacions, p. 9). 

Mentre es regala a l’empresa, a la resposta a l’al·legació a veïns i ARAses, l’equip de govern diu que el servei de l’aigua “actualment, no és rendible” i que quan era gestionat “de forma directa des de l’any 1980 i següents, potser sí que donava beneficis el servei” (Resolució, pàg. 9). És a dir, volen que ens creguem que abans era rendible gestionar l’aigua públicament i ara, per art de màgia, no ho és, però alguna “ànima caritativa” (Aigües de Catalunya) està disposada a pagar 4,5 milions d’euros per comprar la gestió d’un servei que no dóna beneficis?
L’argument de la “incapacitat tècnica de l'Ajuntament” per gestionar el servei de l'Aigua suposa acceptar que el govern municipal no és capaç de fer la feina que li és encomanada i en realitat és un pretext per malvendre el servei perquè la gestió de l’aigua s’ha fet sempre públicament i els problemes només han aparegut curiosament arran del primer intent de privatització. 

En paraules de Lluís Camps, de la Plataforma Aigua És Vida, preguntat pel cas de la privatització a Sant Esteve: “La gestió integral –que és el que volen fer ara- deixa en mans d'un operador únic tot el cicle municipal d'aigua, fet que dóna marge a l'operador per manipular/transferir costos d'un sector a un altre, realitzar subcontractacions a empreses germanes, etc. Aquesta concentració de la gestió no afavoreix la transparència ni la rendició de comptes”. “La privatització d'un bé essencial per a un període de tants anys (30) suposa un frau democràtic, donat que el govern municipal no té legitimitat per prendre decisions que afectaran, no només a futures legislatures, sinó a futures generacions. Aquest tipus de privatització d'un servei públic fonamental ha de passar per un procés de legitimació democràtica específic, és a dir, per un referèndum, emmarcat en una campanya sincera d’informació envers la ciutadania”.

ARA Sant Esteve hem demanat un referèndum, un debat públic, hem presentat al·legacions i seguirem lluitant per impedir que es venguin l’aigua. Us agraïm a tots la vostra empenta per evitar que futures generacions paguin la desfeta dels nostres actuals governants.


0 comentarios:

Comenta

|

Fes servir Facebook per comentar el que desitgis...

Comenta el que desitgis, amb respecte si us plau.

Publica un comentari a l'entrada