Ara Sant Esteve és una iniciativa municipalista integrada per individus i membres d'entitats, col·lectius i associacions de Sant Esteve Sesrovires, fundada el 2011. Actualment és una candidatura integrada i liderada per membres de Podem, seguint les directives del Consell Ciutadà estatal de Podemos de 29 de novembre de 2014.

El Mirall: Referèndum per l'aigua

REFERÈNDUM PER L’AIGUA

 Entesa i PSC imposen de nou la PRIVATITZACIÓ de l’aigua, després de la sentència judicial que anul·la la primera concessió il·legal contra la petició d’una consulta popular municipal.

L’any 2010, la primera vegada que el Sr. Carbonell va imposar la gestió indirecta del servei públic de l’aigua, donant la concessió a una empresa privada, es va trobar amb la ferotge oposició de l’Entesa, i una denúncia als tribunals per part de CIU.
Arran d’aquesta denúncia, el Jutjat Contenciós-Administratiu número 1 de Barcelona va declarar il·legal la privatització (Sentència núm. 143/2012) i el jutge va revocar els acords de ple de l’11/11/2010, els plecs de clàusules tècniques, econòmiques i administratives, l’adjudicació provisional a favor d’una gairebé “desconeguda” empresa anomenada “Companyia General d’Aigües de Catalunya, S.A.” del 20/10/2010 i la concessió definitiva del 30/11/2010.    
La sentència va romandre oculta i silenciada durant any i mig pel PSC (que així no havia de reconèixer públicament la seva pífia que ens suposarà haver de retornar 4,5 milions d’euros a l’esmentada companyia), amb la cínica complicitat de l’Entesa (al govern des de 2011) i el desconeixement de tots els grups de l’oposició.
Al Mirall de desembre de 2013 i a la pàgina web d’ARAses (http://goo.gl/4CT4p9) vam destapar el frau democràtic d'ocultar una sentència judicial mentre el recurs de l’Ajuntament permetia que l’empresa il·legalment adjudicatària seguís durant any i mig prestant contra la sentència judicial i a precari el servei (Recorden els talls de subministrament l’estiu passat i les fuites?)
Aleshores, just immediatament després que ARAses publiquéssim els fets, en una Junta de Govern Local (8/1/2014) s’acordà desistir del recurs d’apel·lació per poder iniciar els tràmits per poder tornar a concedir la gestió de l’aigua als mateixos que la van perdre per sentència judicial.
En aquest breu lapse de temps, la gestió de l’aigua ha tornat a ser pública i és un moment clau per poder preguntar a Sant Esteve si vol vendre-se-la de nou perquè una empresa privada es lucri.
Mentre l’ajuntament ha gestionat directament l’aigua, no hi ha hagut mai pèrdues. Ara diuen que no es pot, i això no és veritat.
ARAses vam redactar una moció per fer una consulta popular i vam demanar a l’oposició que s’unís per ser el nombre legal mínim que obliga la Llei 4/2010. Només CIU ens va donar suport. Ho vam presentar el dia del ple de febrer i l’alcalde va prohibir que es votés. Ho vam tornar a provar en el ple de març, i l’Entesa i el PSC van votar en contra. Si voleu saber més, llegiu aquest número... 
(Per cert, l’empresa il·legalment adjudicada és una filial a parts iguals de COMSA EMTE i “Aguas de Valencia”, coneguts d’un promotor local que ja fa les reparacions i a qui li aniria molt bé que l’Entesa i el PSC puguin tornar a regalar de nou el negoci de l’aigua a la mateixa empresa que va guanyar la il·legal primera concessió.)

0 comentarios:

Comenta

|

Fes servir Facebook per comentar el que desitgis...

Comenta el que desitgis, amb respecte si us plau.

Publica un comentari a l'entrada