Ara Sant Esteve és una iniciativa municipalista integrada per individus i membres d'entitats, col·lectius i associacions de Sant Esteve Sesrovires, fundada el 2011. Actualment és una candidatura integrada i liderada per membres de Podem, seguint les directives del Consell Ciutadà estatal de Podemos de 29 de novembre de 2014.

El Mirall: Involució democràtica


INVOLUCIÓ DEMOCRÀTICA


ARAses i CIU vam presentar al ple de febrer la moció per la consulta municipal de l’aigua en què demanàvem exclusivament que la gent pogués votar amb un o un NO  la pregunta:
 Vol vostè que la gestió de l’aigua
a Sant Esteve Sesrovires esdevingui privada?
En aquella ocasió, en comptes de votar-se la urgència de la moció –com s’ha de fer i es fa sempre-, el Sr. Carbonell va aixecar-se corrent de la cadira repetint “El ple s’ha acabat! El ple s’ha acabat!”.
En el següent ple, a la sessió de març, ja no podien fer el mateix i es va presentar la moció. Abans es presentà, però, un informe de viabilitat del SR. Secretari!! Pels qui no ho sàpiguen, el secretari no pot posicionar-se políticament en els assumptes que es tracten, sinó –i exclusivament per sanitat democràtica– verificar la seva legalitat.
La Llei 4/2010 de consultes populars via referèndum no demana que es redacti cap informe per part del Secretari, sinó que aquest revisi la petició de consulta i declari que no hi falta cap document.

L’informe –ho diu la llei– el fa la Generalitat de Catalunya. A la moció, evidentment, no hi faltava res, però Entesa i PSC van entabanar el Sr. Secretari –o ho va fer de motu proprio, no sabem què és pitjor– perquè digués que: “Deben respetarse los derechos de los Concejales, si bien éstos deben ejercerse dentro de una racionalidad (...) no puede celebrarse una consulta popular para cualquier cuestión que propongan”. Queda clar que aquest informe era una excusa per ajornar la votació, a més de ser innecessari, polititzat i obertament fals.

Hi ha un informe que sí que cal, Sr. Secretari, el que li vam demanar tota l’oposició fa més de dos anys i que el Síndic de Greuges també li reclama. Cal que faci la feina que li toca, com verificar que el contingut de les actes dels plenaris segueix la legalitat, que tampoc ho fan. 

Quants diners ha costat el monogràfic sobre l’aigua? Si tenen tants arguments, per què no deixen que la gent voti? Pensen que la gent no ho entenem? O tenen por que ho entenguem massa bé?


0 comentarios:

Comenta

|

Fes servir Facebook per comentar el que desitgis...

Comenta el que desitgis, amb respecte si us plau.

Publica un comentari a l'entrada