Ara Sant Esteve és una iniciativa municipalista integrada per individus i membres d'entitats, col·lectius i associacions de Sant Esteve Sesrovires, fundada el 2011. Actualment és una candidatura integrada i liderada per membres de Podem, seguint les directives del Consell Ciutadà estatal de Podemos de 29 de novembre de 2014.

El Mirall: FACTURES, DIETES, INDEMNITZACIONS.... ON SÓN? QUI PAGA LA BENZINA DE L’ALCALDE?

factures, dietes, indemnitzacions....  On són?

Al ple de febrer, ARAses vam presentar una moció perquè se’ns faciliti la informació sobre els rescats efectuats pel Ministerio de Hacienda, així com les despeses de dietes i quilometratges, indemnitzacions, etc. que els membres del govern han percebut.
Les factures que demanem són les que justifiquen els dos rescats d’uns 10 Milions € que han demanat Entesa i PSC.

Fa dos anys que ho portem demanant, i l’equip de govern té lobligació legal de facilitar aquesta informació però no ho fa. El Síndic de Greuges ja s’ha pronunciat: “és evident l’incompliment de l’administració municipal del règim establert normativament”. La moció fou votada a favor, i tot i que donava un marge de 15 dies per a facilitar les factures, despeses de dietes, etc., encara esperem. Entesa-PSC no compleixen la normativa legal, no compleixen les mocions que ells mateixos voten a favor, i amaguen la informació. És un fet.

Qui paga la benzina de l’alcalde?

Arran d’una pregunta d’ARAses, el Sr. Carbonell va confirmar que posava  benzina al seu cotxe particular amb una targeta de l’ajuntament!, dient: “no sempre eh!, de vegades carrego jo, eh! (...) El cotxe és meu (...) algunes vegades ho faig amb els meus diners, algunes amb els de l’ajuntament...”. Hem tornat a preguntar i demanat oficialment la informació però ara no contesten... Les bases del pressupost han de preveure que es paguin quilometratges per desplaçaments laborals, però justificant-los sempre documentalment.  Ser alcalde no dóna dret a posar benzina al cotxe particular utilitzat per qüestions privades. Una cosa és justificar un desplaçament per qüestions laborals i que et paguin la benzina consumida, i una altra omplir el dipòsit quan al Sr. Carbonell li sembli.
 *

ARAses va presentar al març una moció per tal de reclamar el “cèntim sanitari”, impost il·legal  i contrari a dret segons sentència del Tribunal Europeu de Luxemburg, ja que aquesta taxa no ha tingut la finalitat específica que el seu nom indicava i no perseguia garantir la protecció de la salut i el medi ambient. Així doncs, després de la moció d’ARAses, l’ajuntament iniciarà els tràmits per tal de demanar la devolució d’aquest impost.

*

PSC-Entesa des de fa tres anys no presenta els comptes de la Societat Municipal  (creada per gestionar la Residència). Ara, de pressa i corrents, han hagut d’aprovar un pla d’ajust in extremis  per evitar que aquesta falta provoqui la dissolució automàtica d’aquest innecessari ens. Els números no quadren, i la gestió encara menys.


0 comentarios:

Comenta

|

Fes servir Facebook per comentar el que desitgis...

Comenta el que desitgis, amb respecte si us plau.

Publica un comentari a l'entrada