Ara Sant Esteve és una iniciativa municipalista integrada per individus i membres d'entitats, col·lectius i associacions de Sant Esteve Sesrovires, fundada el 2011. Actualment és una candidatura integrada i liderada per membres de Podem, seguint les directives del Consell Ciutadà estatal de Podemos de 29 de novembre de 2014.

El Mirall: I també l'Oficina Antifrau...


Quan l’Entesa va presentar el seu infame “Reglament de participació ciutadana”, ARAses vam descobrir la presumpta trama de finançament d’ICV que consistia a què l’Ajuntament pagava 30.000a una amiga del partit del Sr. Borrell (ICV) perquè presentés un model estàndard de reglament –que ofereix de forma gratuïta la Diputació– i així cobrar de tots nosaltres per una simple feina de “talla i enganxa” de 30 fulls (amb errades i referències a normes ja derogades).

En aquella ocasió, ho vam denunciar i publicar al nostre web (“Nepotisme, informes i càrrecs de confiança”, 1/5/2012).

Ara es tracta del “Reglament Orgànic Municipal” (ROM) -la norma que guia el funcionament dels plens- i, atesa la retallada de drets que volen consolidar, no només ARAses, si no fins i tot l’Oficina Antifrau de Catalunya va presentar al·legacions en contra.

Però de nou, l’Ajuntament no contesta. El Síndic denuncia que “no tenim constància que les al·legacions presentades pel grup municipal promotor de la queixa el dia 8 de maig hagin estat contestades” i fins i tot, l’Oficina Antifrau de Catalunya, el passat setembre ha demanat explicacions a l’Ajuntament d’aquesta manca de resposta a les al·legacions presentades l’abril de 2013.

De nou, no ho diem només nosaltres a les nostres al·legacions: aquí teniu també alguns extractes de les al·legacions de l’Oficina Antifrau que poden explicar per què respondre resulta tan difícil al govern local:

Fragments de les Al·legacions de l’OAC:


  • “El dret d'accés a la informació pública podria veure's frustrat” (Art. 27) .
  • "Es demana que “totes les retribucions que es percebin puguin ser públiques en el web corporatiu” (Art. 69).
  • “suggerim suprimir les reiterades referències al concepte d' "autorització", evitant-se el recurs a una terminologia administrativa més pròpia de l’activitat de limitació. (Art.74 a 78. Dret dels regidors a la informació)
  • “la regulació pot resultar restrictiva del dret d'accés a la informació pública (Art.81)
  • “suggerim que sigui valorada l'oportunitat de la supressió d’aquests apartats o de la seva reformulació en termes més respectuosos amb el principi de transparència“ (pàg. 7) Etc...

0 comentarios:

Comenta

|

Fes servir Facebook per comentar el que desitgis...

Comenta el que desitgis, amb respecte si us plau.

Publica un comentari a l'entrada