Ara Sant Esteve és una iniciativa municipalista integrada per individus i membres d'entitats, col·lectius i associacions de Sant Esteve Sesrovires, fundada el 2011. Actualment és una candidatura integrada i liderada per membres de Podem, seguint les directives del Consell Ciutadà estatal de Podemos de 29 de novembre de 2014.

El Mirall: El Síndic de Greuges reprèn l'AjuntamentEn una nova resolució del 27 d’octubre, contundent i vergonyosa per a qualsevol demòcrata, el Síndic de Greuges de Catalunya reprèn de nou el govern de l’Entesa i el PSC, tot recordant que “sobre aquests assumptes, em vaig pronunciar extensament a la resolució emesa el dia 11 de març de 2013”.

El Síndic, Rafael Ribó, assenyala que: “entenc que a hores d’ara els conflictes d’interessos que van motivar la nostra actuació no s’han resolt” perquè “persisteix la manca de resposta de l’administració local davant algunes demandes concretes d’accés a la informació presentades pel grup municipal promotor de la queixa des de l’any 2012, amb el conseqüent desconeixement del règim jurídic d’accés a la informació municipal per part dels càrrecs electes vigent a Catalunya, i detallat a les pàgines 4 i 5 de la nostra resolució de l’11 de març d’enguany.”

Rafael Ribó es mostra especialment contundent i sembla que comprensiblement molest amb el menyspreu mostrat pel govern local vers la resolució i davant la seva flagrant falta de respecte democràtic vers la legalitat, quan puntualitza en relació a la petició sobre l'informe jurídic demanada el juny de 2012 al Sr. Secretari de la Corporació davant la desmesurada actuació policial contra un veí que tractava simplement de gravar una sessió plenària pública.

En aquella ocasió, la Sra. Brosed – portaveu del PSC- va ordenar que s’aturés el ple i va fer cridar la policia perquè confisqués la gravació del veí periodista que assistia al ple i que en volia tenir constància documental.
En aquella ocasió s’incomplí flagrantment el dret democràtic més bàsic -el dret a la informació i la participació-, i ara se’n viola un altre: la manca d’assistència legal per part del Sr. Secretari i el dret a resposta de les peticions adreçades a les administracions.

No podem permetre que des del govern –sigui quin sigui– es trepitgin sistemàticament els drets més bàsics, aconseguits amb tant esforç. Tenim el deure de defensar els nostres drets i els dels nostres convilatans perquè si no ho fem ara, potser demà serà massa tard.

I no ho diem nosaltres, ho diu de nou el defensor del poble català, Rafael Ribó:

En aquest cas (igual que en tots
els altres casos sobre manca de
resposta a les peticions adreçades
a l'Ajuntament de Sant Esteve
Sesrovires per part dels regidors
del grup municipal ARAses a què
hem fet referència tant en aquesta
en aquesta resolució com en aquella
emesa 1'11 de març de 2013),
és evident l'incompliment de l'administració
municipal del règim
establert normativament i que ha
de guiar l'actuació de les administracions
locals de Catalunya”

0 comentarios:

Comenta

|

Fes servir Facebook per comentar el que desitgis...

Comenta el que desitgis, amb respecte si us plau.

Publica un comentari a l'entrada