Ara Sant Esteve és una iniciativa municipalista integrada per individus i membres d'entitats, col·lectius i associacions de Sant Esteve Sesrovires, fundada el 2011. Actualment és una candidatura integrada i liderada per membres de Podem, seguint les directives del Consell Ciutadà estatal de Podemos de 29 de novembre de 2014.

El Mirall: ...El caos a "Can Serra"

En resum, lalcalde Carbonell des del 2012, no traspassa tots els diners que rep l’ajuntament com a subvenció de la Generalitat per a la Residència a l’empresa encarregada de gestionar el servei (IDEA SL). Aquesta finalment reclama judicialment que a causa de la retenció de la subvenció que fa l’ajuntament no pot pagar íntegrament el salari del mes de maig al personal.
La Directora de l’ICASS ordena a l’alcalde el 18 de juny que faci el traspàs de tota la subvenció que li dóna a l’empresa IDEA –com n’estava obligat- perquè aquesta pugui continuar amb el servei, amenaçant clarament que de no ser així haurà de resoldre el conveni que té de subvenció amb l’ajuntament:
si abans del proper pagament de les
quantitats pactades pel finançament de les places concertades amb l’ICASS 
no ha estat possible arribar a un acord sobre les mesures concretes (...) 
s’haurà de procedir a la resolució de la col·laboració
per raons d’interès públic”
És aleshores que contra tot pronòstic PSC i Entesa acorden “Intervenir la Concessió per gestionar ells el servei. En el ple de maig –el de juny se’l van saltar-, i abans de tot l’escàndol, ARA Sant Esteve preguntàvem de nou pels números de la residència i aleshores ens sorprengueren dient que s’havia arribat a “l’acord” amb l’empresa i amb el suport de l’ICASS havien decidit fer-se càrrec de la gestió. Aquesta “versió oficiales publica en El Sesrovirenc d’aquest juny, dient que: el Ayuntamiento cuenta con el apoyo del Institut Català d’Assistència i Serveis Socials de la Generalitat, ICASS, con el que sociedad municipal de Can Serra tiene suscrito el convenio de concertación de plazas públicas”.

Aleshores apareixen els comunicats de l’empresa desmentint allò que “desinformaven” els Srs. Carbonell i Borrell. La directora de l’ICASS ho deixa ben clar i destapa l’arrel del problema: l’ajuntament no traspassa els diners destinats a les places públiques de la Residència per pagar un dels crèdits que demanaren per pagar la gestió nefasta i irresponsable del Sr. Carbonell.
És evident que un ajuntament pot intervenir i rescatar un servei concessionat, però pagant una indemnització –que marcaran els tribunals si no s’arriba a un acord.
Tenint en compte que ja es van perdre 1,45 milions d’euros per rescatar la concessió d’obra i que els continus canvis d’idea del Sr. Carbonell van fer pujar la factura més de 13,5 milions d’euros –quan no havia de costar cap euro-, és un absurd i un disbarat econòmic fer-se càrrec ara d’un servei precisament perquè l’ajuntament no traspassa a una empresa especialista els diners que sí que hi són perquè la Generalitat els paga. Ara no només se’n farà càrrec l’ajuntament, sinó que haurem de pagar el que es deu a l’empresa més una nova indemnització milionària, no es cobrarà el cànon i els treballadors i residents de Can Serra hauran de patir els experiments d’un ajuntament manifestament incompetent que per tapar els seus esguerros fa una fugida endavant i passa la pilota al futur. 
(Per cert, els sous dels treballadors s’han pogut pagar gràcies a un préstec privat anònim de més 50.000 euros) 
Creuem els dits...


0 comentarios:

Comenta

|

Fes servir Facebook per comentar el que desitgis...

Comenta el que desitgis, amb respecte si us plau.

Publica un comentari a l'entrada