Ara Sant Esteve és una iniciativa municipalista integrada per individus i membres d'entitats, col·lectius i associacions de Sant Esteve Sesrovires, fundada el 2011. Actualment és una candidatura integrada i liderada per membres de Podem, seguint les directives del Consell Ciutadà estatal de Podemos de 29 de novembre de 2014.

El Mirall: Per què temen la transparència?Quan els polítics ataquen qui els recorda les seves obligacions, la democràcia grinyola. Exigir transparència no és mai demagògia ni populisme. Qui tapa la seva gestió, és que tem alguna cosa.  


Aquest passat febrer, el nostre grup municipal ARA Sant Esteve va presentar al ple una moció demanant que es creés una Comissió per a la Transparència Municipal, cosa que és perfectament possible i avalat per la Llei 2/2003.

La moció demanava posar sobre la taula i poder veure una dotzena d’expedients municipals que el Srs. Carbonell i Borrell prohibeixen de veure explícitament a l’oposició, o simplement fan oïdes sordes a les nostres reiterades peticions. Amb aquest senzill gest, acabaríem amb les ridícules picabaralles a les que ens tenen acostumats les respostes del grup de govern quan li exigim la transparència legal obligada. No obstant això, el resultat de la votació va ser que el PSC i l’Entesa no ho van permetre, votant-hi en contra.

PSC i Entesa van vetar la creació d’una 
COMISSIÓ PER LA TRANSPARÈNCIA 
que havia de vetllar peconeixement 
íntegre dels expedients d’informació municipal


I vostès es preguntaran, com nosaltres: si tan bé ho fan i tan transparents són, per què no ens deixen veure i debatre tots plegats expedients com el de les obres de Can Bargalló? Potser serà perquè a més de costar més, han trigat en acabar-se un any i mig més tard del previst? I diran que la culpa és exclusivament de l’empresa que feia les obres; per què no se’ls ha obert, doncs, un expedient sancionador?

Coneixent la informació, tots podríem saber què hi ha en el fons de cada actuació municipal...

I per què no ens volen deixar veure els expedients d’impostos i taxes de Can Margarit que varen liquidar en el pressupost de l’any 2009, de milions d’euros que es van gastar, però que no hi son?

Per què no comparteixen els motius i no volen respondre -com ens varen dir en un ple i consta en acta- del perquè i com es varen aturar l’any 2009 les obres començades amb el pressupost degudament aprovat i subvencions atorgades del Fòrum

Què ha passat amb els diners del Fòrum des que l’alcalde digués el 15 d’octubre de 2006 que “el finançament del qual està garantit pels pressupostos municipals”?

Per què oculten l’expedient de l’auto-concessió d’un futur pàrquing del Fòrum a la societat limitada municipal, que varen crear per la residència de la gent gran, que puja més de 2,8 milions d’euros i que es van gastar?

Per què no ens deixen veure l’expedient d’un suposat i obscur Fons de Comerç que ningú coneix, de la mateixa societat municipal de la residència, que puja 1,45 milions d’euros i que també s’han gastat?

Per què no comparteixen l’expedient de cessió dels terrenys municipals a una Fundació forana del qual res se’n sap ni se n’ha dit en anys? Perquè l’Entesa no obliga al PSC a retirar ara aquesta cessió de terrenys municipals a una fundació que el dia de les cassolades vinculava al dictador Obiang de Guinea Equatorial i que el Sr. Garcia del Fresno considerava “una concesión para amigos políticos”?

Segons dades del Ministeri d’Hisenda, Sant Esteve és ja el municipi de més de 5 mil habitants més endeutat per habitant de tota Catalunya i el primer en la llista dels més endeutats del Baix Llobregat Nord 


Per què no ens expliquen que passa amb l’adjudicació i privatització de la pista Francesc Castellet? 
I amb els expedients de complements i contractacions de personal? Per què amaguen els annexos de les actes de la juntes de govern de pagaments de factures, que portem demanant des de fa mesos? Podríem continuar, perquè la llista és lamentablement més llarga...

Mai havia ocorregut una manca democràtica i un obscurantisme tan gran a Sant Esteve, i si volen que pensem el contrari: que ho demostrin amb documents! No es pot enganyar tothom tot el temps i per molt que repeteixin mil vegades una mentida no es convertirà en veritat. 

L’única cert és que Entesa/PSC han convertit en temps record Sant Esteve en el municipi més endeutat per habitant del Baix Llobregat Nord i en un del 7% més endeutats de tot l’Estat. Això que sí publica Regio7, no ho veuran publicat al Sesrovirenc.

Pensin, doncs: per què creuen vostès que amaguen la seva gestió?


0 comentarios:

Comenta

|

Fes servir Facebook per comentar el que desitgis...

Comenta el que desitgis, amb respecte si us plau.

Publica un comentari a l'entrada