Ara Sant Esteve és una iniciativa municipalista integrada per individus i membres d'entitats, col·lectius i associacions de Sant Esteve Sesrovires, fundada el 2011. Actualment és una candidatura integrada i liderada per membres de Podem, seguint les directives del Consell Ciutadà estatal de Podemos de 29 de novembre de 2014.

Per la Reimplantació de l'IVA de luxe del (com a mínim) 33%

&utm_source=guides&utm_medium=email&utm_campaign=day_four_email
Al ple d'ahir (18 de juliol) el nostre portaveu va parlar d'aquesta iniciativa i ara ARAses volem compartir-la amb tots vosaltres. Creiem que és una petició justa i molt important. Us transcrivim traduïda la petició de Víctor Terrón (change.org) que podeu trobar en castellà a l'enllaç que teniu amunt i on també podeu signar-la per a donar-li recolzament. 

"Entre 1986 i 1991 existia a Espanya un IVA especial del 33% per a productes de luxe. Si va existir aleshores és perquè era raonable posar un impost més alt als articles “de luxe”, de la mateixa manera que existeix un IVA reduït per als articles de primera necessitat. Ara aquesta mesura seria més raonable i justa que mai.
No és ni social ni econòmicament just que s'apliquin els mateixos impostos a un article bàsic, com uns bolquers o els serveis funeraris, que comprar-se un iot o un automòbil de 50.000 euros, alguna cosa que va a ser bastant difícil pel 95% de la gent d'aquest país, ocupats com estem a sobreviure. No obstant això el mercat d'articles de luxe, el del luxe de debò, no té crisis. És de justícia que existeixi un IVA més alt per a aquests articles que NO són imprescindibles per a cobrir les necessitats vitals de les persones.

Com a exemple, quin benefici deixa a l'economia espanyola un cotxe de luxe fabricat en un altre país i venut en el nostre? L'IVA. On va la resta (la majoria) dels diners que es paga per ell? Al país que ho ha fabricat.

Ningú hauria de sentir-se agredit amb aquesta mesura, ja que a ningú li obliguen a comprar-se aquests cotxes, iots, joies, ampolles de xampany francès de 500 euros o el que aquí pugui incloure's per pur sentit comú.

Pot ser que des d'alguns governs d'Europa s'oposin a aquesta mesura. En aquest cas així sabrem a quines economies beneficia que aquest impost no s'apliqui. Però, no tenim dret TOTS els ciudadan@s d'Europa a decidir quina Europa volem, a decidir el nostre futur?

Ajuda'm a demanar-li al Govern que, per Justícia Econòmica, però, sobretot, per Justícia Social, reinstauri l'IVA especial del 33% als productes de luxe.

Gràcies."

0 comentarios:

Comenta

|

Fes servir Facebook per comentar el que desitgis...

Comenta el que desitgis, amb respecte si us plau.

Publica un comentari a l'entrada