Ara Sant Esteve és una iniciativa municipalista integrada per individus i membres d'entitats, col·lectius i associacions de Sant Esteve Sesrovires, fundada el 2011. Actualment és una candidatura integrada i liderada per membres de Podem, seguint les directives del Consell Ciutadà estatal de Podemos de 29 de novembre de 2014.

El Mirall: (Tancar el Picarol). Una gestió vergonyosa i incomprensible

Tant els veïns com els partits de l’oposició hem manifestat reiteradament la voluntat de buscar solucions per a evitar el tancament de la llar d’infants d’El Picarol. No entrarem aquí a valorar els “problemes” de vocabulari que fan que tancar el Picarol li diguin “preservar el model social i educatiu del municipi ” i que recorden allò que deien d’"incrementar els ingressos, no per via d'un augment de la fiscalitat" (després de pujar exageradament els impostos) o quan parlaven al pla d’ajust de “Reducción del número de personal de confianza” i acte seguit posaven “En cuanto al personal de confianza se mantiene el número”.

Allò important aquí és si de debò es volen veure les alternatives i si el tancament és inevitable. Malgrat que l’equip de govern ‐i en concret el regidor d’educació (Jordi Borrell)‐ es nega sistemàticament a lliurar la informació a l’oposició i a permetre’ns de participar fins i tot a la comissió constituïda a tal efecte, ara està més clar que mai que no hi ha més cec que qui no vol veure i que el tancament sí es podia –i es pot‐ evitar, evitant alhora tots els perjudicis a les famílies, els comerços locals, els cinc treballadors que aniran a l’atur... és a dir, els danys al poble.

Primer ens van dir que la llar tenia problemes estructurals que posarien en perill els infants en un futur, que hi havia tèrmits, però que la raó principal era econòmica en no poder‐se arranjar les reformes i per la desgraciada notícia de la disminució de l’aportació que el govern de CIU farà per infant. Vistos finalment els informes (←), d’una banda, queda clar que els tèrmits no eren el problema (van ser tractats fa mesos) i que els problemes “estructurals” eren molt més assumibles que el condicionament dels accessos i el pàrquing de la Ginesta, i no eren cap perill per la seguretat dels infants. D’altra banda, l’informe de la Diputació (amb els números del mateix ajuntament) xifra l’estalvi de l’Ajuntament en només 61.373€.

El portaveu d’ARAses (Joan Galceran) ja va dir al ple del 25 d’abril que demanàvem “que es retallin altres coses i es pugui mantenir la Llar d’Infants El Picarol a l’actual edifici”. El mateix va demanar en una moció la regidora d’ARAses (Laura Haba) al ple de maig argumentant extensament la nostra posició amb totes les informacions disponibles. Passat juny –en què sorprenentment se saltaren el ple‐, vistos els informes i presentades les liquidacions i els pressupostos, ARAses ho vàrem tornar a demanar al ple de juliol conjuntament amb la resta d’oposició (CIU i PP). Entesa/ PSC s’han quedat completament sols, i ni tan sols els importa. En aquesta ocasió, per enèsima vegada, l’oposició vàrem oferir la mà per a cercar solucions i alternatives, però la prepotent resposta del sr. Borrell va ser “a aquesta mà jo no m’hi acostaria i no ho penso fer!” i –desencaixant la mandíbula dels seus col·legues de par tit– va esplaiar‐se dient que els 61.373 € d’estalvi eren moltíssims diners, que eren inassumibles per l’ajuntament, etc.

Aquests freqüents “lapsus” del sr. Borrell posen cada cop més di􀄰cil seguir creient que tot plegat és només perquè no en sap més... De debò ens vol fer creure que una despesa que no arriba al 0,4% dels ingressos pressupostats és “exagerada”? No és ell precisament el coordinador de totes les regidories? Què són 61.373 € per a l’Ajuntament? 
  • L’any passat l’ajuntament es va gastar 97.289,66 € en consums de telèfons, 45.000 € en el Sesrovirenc, 35.000 € en actualitzacions de software, etc. 
  • Entre 2011 i 2012, l’Ajuntament pagarà en concepte de sancions per demores a l’Agència Tributària més que l’estalvi que suposarà el trasllat (68.674,85€
  • Si s’haguessin aprovat algunes mocions d’ARAses, hagués suposat entre 55.000€ i 60.000€ d’estalvi en contractacions externes innecessàries i pagues extres d’alts càrrecs de confiança. 
  • La nova gerent d’ICV ja s’ha emportat més de 70.000 € arran del pacte... I si prescindíssim d’ella, no es quedaria a l’atur perquè té una plaça en propietat al seu municipi! On està l’interès general ? Què és millor per al poble ? 


0 comentarios:

Comenta

|

Fes servir Facebook per comentar el que desitgis...

Comenta el que desitgis, amb respecte si us plau.

Publica un comentari a l'entrada