Ara Sant Esteve és una iniciativa municipalista integrada per individus i membres d'entitats, col·lectius i associacions de Sant Esteve Sesrovires, fundada el 2011. Actualment és una candidatura integrada i liderada per membres de Podem, seguint les directives del Consell Ciutadà estatal de Podemos de 29 de novembre de 2014.

MOCIÓ D'ARAses CONTRA EL TANCAMENT DEL PICAROL


MOCIÓ:      CONTRA EL TANCAMENT DE LA LLAR D’INFANTS EL PICAROL

En el ple ordinari d’abril, tant ARAses com CIU van preguntar sobre els rumors del tancament de la llar d’infants El Picarol, esperonats per les manifestacions populars i els grups en contra sorgits al poble, però sense cap informació oficial per part dels grups de govern. Davant de les preguntes d’ARAses i CiU, i malgrat la importància del tema, tant l’Entesa com el PSC van optar de nou pel silenci i van donar llargues dient que ja contestarien en el proper ple. 

No obstant això, l’endemà, en una reunió amb les famílies afectades, el Sr. Borrell (Entesa) i el Sr. Carbonell (PSC) van informar de la seva decisió irrevocable de dur a terme el trasllat de la llar d’infants El Picarol per motius econòmics, els quals van argumentar que provenien de la previsió que la Generalitat disminuiria enguany les seves aportacions per infant. En aquesta línia, la pàgina web de l’Ajuntament afirmava que l’aportació de la Generalitat –que és enguany de 1600 euros-  seria d’un “màxim de 1000 euros per al proper curs”.

El Butlletí d’Informació Local d’aquest mes de maig (El Sesrovirenc, núm. 232) també informa del “Trasllat temporal de la llar d’infants El Picarol a les instal·lacions de La Ginesta”, repetint el discurs oficial del govern local i afirmant explícitament que l’aportació de la Generalitat ha passat (...) als 1.000 euros previstos per al proper curs”, que “a aquests factors cal afegir-hi els problemes estructurals de l’edifici d’El Picarol afectat, a més, per tèrmits i que requereix d’una inversió” i el compromís de dur a terme “l’adequació de la zona d’aparcament”.

Vist que:

1.   Mares i pares, i altres convilatans de Sant Esteve Sesrovires han demanat insistentment el no trasllat del Picarol per mitjà d’un manifest (veure document adjunt) i una plataforma ciutadana que ha convocat manifestacions, recollida de signatures i que gaudeix de gran recolzament popular fins i tot a les xarxes socials.

2.  El compromís del sr. Borrell (regidor d’educació i infància) i del sr. Carbonell (regidor d’hisenda i d’urbanisme, i alcalde) de condicionar el pàrquing de la Ginesta és de dubtós compliment, ja que els 170.000 de subvenció per al pàrquing de la Ginesta s’han destinat a una altra finalitat perquè -en paraules de la portaveu socialista fa amb prou feines 5 mesos- el pàrquing de la Ginesta no era prioritari.

3.    ARAses ha demanat amb prou antelació i per instància els informes sobre les deficiències estructurals i dels tèrmits de la llar d’infants i no s’han facilitat, malgrat que el govern local ja va aprovar per Junta de Govern una despesa de 3.776 per al tractament de tèrmits de la Llar d’infants el Picarol el gener d’aquest any.

4.    El govern municipal no ha permès de participar l’oposició a la comissió creada per a tractar la qüestió de la llar d’infants –malgrat que ARAses ho ha demanat també per instància- i tampoc s’ha convocat de manera extraordinària el Consell Escolar Municipal per a informar degudament els seus integrants.

5.   El passat 10 de maig, s’aprovà la moció del grup d’Esquerra Republicana al Parlament sobre els recursos per a l’educació no universitària i les decisions en política educativa, el redactat esmenat final de la qual conté el compromís de “Dotar fins a 1.600 euros l’aportació Departament d’Ensenyament per al curs 2011-12, i a mantenir l’es­mentat import per als cursos següents (punt 4.b). Per tant, si -com informa el butlletí municipal d’aquest mes- “l’Ajuntament segueix aportant la mateixa quantitat de sempre”, no hi ha cap raó ni econòmica ni de cap altra mena que justifiqui que l’ajuntament tanqui la llar d’infants El Picarol, ja que els càlculs de l’ajuntament i els números amb què ho justificava a El Sesrovirenc i a la web són a dia d’avui objectivament falsos.  

Es proposa al ple de la corporació:
 • Deixar sense efectes la decisió unilateral de l’equip de govern de tancar de manera indefinida la Llar d’Infants El Picarol.
 • Informar les veïnes i els veïns d’aquesta resolució emprant els mitjans de comunicació locals.


   

Laura Haba Jiménez

Regidora del Grup Municipal
ARA i SEMPRE SANT ESTEVE                                                    

Sant Esteve Sesrovires,  14 de maig de 2012

2 comentaris:

 1. Anònim20.6.12

  Esta demostrado que hay muchas prioridades antes que una guarderia y los no politicos, no nos enteramos. Con mas conocimientos y con mucha transparencia y honestidad sabriamos que son mas necesarios ciertos cargos de confianza, un campo de futbol (se hizo en tiempo de crisis, justo antes de las elecciones?), una TV solo para propaganda..... A ver si aprendemos de los politicos profesionales que se inspiran en Zapatero, Montilla, Mendez,Anguita, y siguen dentro del sistema que les alimenta.

  ResponElimina
 2. Anònim22.6.12

  El numero 2 de El termit desmonta totalmente cualquier argumento de cierre de EL PICAROL.
  Me llama la atencion el protagonismo del Sr. Borrell (de la gansada) y me pregunto ¿quien es el responsable final?. Porque alguien deberia explicar si hay 2 alcaldes, o si estan repartidas las carteras y el alcalde, mas que delegar funciones, las ha regalado. O tal vez el alcalde deja que su "socio" se queme solo.
  Sres. garantes de democracia y participacion ciudadana, ja ja, ¿porque no cuentan, aunque sea una vez, la verdad?

  ResponElimina