Ara Sant Esteve és una iniciativa municipalista integrada per individus i membres d'entitats, col·lectius i associacions de Sant Esteve Sesrovires, fundada el 2011. Actualment és una candidatura integrada i liderada per membres de Podem, seguint les directives del Consell Ciutadà estatal de Podemos de 29 de novembre de 2014.

ICV Sant Esteve: Nepotisme, "informes" i "càrrecs de confiança"
El Diccionari defineix el "nepotisme" com l'abús de poder comès a favor de parents i amics. Al nostre país no és un delicte el favoritisme i de fet alguns se'n valen per afermar vincles personals, treure'n profit econòmic o finançar els seus partits polítics. Com veureu això és el que fa el senyor Jordi Borrell de l'Entesa per ICV de dues maneres diferents.


Hi ha dues maneres legals d'afavorir els amics i col·legues de partit en un ajuntament. D'una banda, pots contractar-los com a "càrrecs de confiança". De l'altra, pots contractar-los per a fer "informes". Tots dos casos els tenim a Sant Esteve Sesrovires!
"Enchufe" TIPUS 1: Els càrrecs de confiança
"Enchufe" TIPUS 2: Els "informes"


"Enchufe" TIPUS 1: Els càrrecs de confiança

Als càrrecs de confiança també se'ls anomena "funcionaris eventuals" i a diferència dels altres tipus de funcionariat (de carrera o interins) no cal que superin cap procés de selecció, perquè poden ser nomenats i cessats discrecionalment per l'alcalde per raons de confiança política. Això vol dir que, a diferència de la resta de funcionaris, els càrrecs de confiança es nomenen sense tenir en compte principis d'igualtat, mèrit i capacitat, no han de passar cap oposició en què se'ls valori la capacitat, els coneixements i les habilitats, ni se'ls sotmet a cap concurs per a valorar-ne els currículums professionals. 


El fet que no es tracti d'una plaça que hagi de ser disputada públicament no vol dir que qui la ocupi no estigui preparat per a ocupar-la, com tampoc ser fill del gerent d'una empresa no vol dir que no s'estigui preparat per fer la feina al negoci familiar. Ara bé, si s'han de modificar els requisits per fer ocupar una plaça a qui vols que l'ocupi, el nepotisme no és només flagrant, sinó ridícul i injustificable. Això és el que ha fet el senyor Jordi Borrell d'ICV Sant Esteve Sesrovires amb la senyora GCB, ex-regidora d'ICV Molins de Rei (més informació aquí).


El senyor Jordi Borrell no només va forçar els companys de govern del PSC a contractar una nova gerent d'ICV per uns 75.000 euros l'any -mantenint, a més, també l'anterior gerent-, sinó que per fer-li lloc ha hagut d'abaixar els requisits per a ocupar la plaça perquè el currículum de la senyora en qüestió no arribava als mínims prèviament establerts!


"Enchufe" TIPUS 2: Els "informes"


Una altra tècnica, malauradament molt popular darrerament, és encarregar informes a qui interessa. Si Urdangarin cobrava 7000 euros per informes de 20 pàgines carregats d'obvietats (més informació aquí), a Sant Esteve, el senyor Borrell pot regalar-li 12.000 euros a una tal MMC, militant d'ICV (veure aquí) i que prové també de Molins de Rei, per fer "informes" sobre participació ciutadana o de qualsevol altra temàtica (més informació aquí). 


El resultat és un reglament de 37 pàgines per 12000 euros que és un "talla i enganxa" de reglaments d'altres poblacions i que conté errades garrafals com remetre a articles que no existeixen. El tour de la senyora MMC és fructífer: 
  • Molins de Rei: quan el seu amic AAM n'era precisament gerent ("enchufe" tipus 1) en temps que ICV governava. 
  • Sant Esteve Sesrovires: quan el seu col·lega Jordi Borrell ha aconseguit entrar al poder de la mà dels que deia que volia fotre -literalment- "a la puta calle" un mes abans (veure aquí).
  • Masnou on ara tenen el problema (vegeu aquí) perquè el seu amic AAM ara n'és el Cap de l'Àrea de comunitat i persones
  • També quan ICV formava part del Tripartit, on van arribar a donar-li 20.689,65 euros (veure aquí), etc.
Ja ho estan descobrint al Masnou"un Reglament que, veient l’esborrany que ha circulat les últimes setmanes, serà un “copia i pega” de les diferents lleis de rang superior que ja teníem". Podeu comprovar-ho comparant l'esborrany del reglament del Masnou (aquí) amb el que ja ens han encolomat a Sant Esteve (aquí)... 


Està clar que ICV Sant Esteve/ Entesa feia anys que volia un reglament, però no va aportar mai cap proposta quan eren a l'oposició -com sí ha fet gratuïtament ARAses tres mesos abans-,  per què? Doncs precisament perquè volia cobrar-lo i així finançar el partit o els que en formen part. Vist que aquesta era la motivació de ICV, creien els seus actuals socis del PSC que calia un Reglament de Participació abans de necessitar l'Entesa per governar? Està clar que no:
"Han volgut crear un problema on no hi és, perquè amb els contactes que tenim amb les entitats i amb la gent del poble de Sant Esteve Sesrovires, entenem que la participació és correcta".
Roser Brosed (Portaveu PSC Sant Esteve, 23.09.2008)
Com els hauran convençut ara? Nosaltres ho hem preguntat, però sempre tenim el silenci per resposta... Imagineu-vos-ho vosaltres... 

1 comentari:

  1. Es del todo insultante comprobar como el actual gobierno de Sant Esteve PSC-Entesa abusa de los recursos públicos de todos los vecinos. Nunca antes habíamos estado en esta situación. Mientras gran parte de los vecinos del pueblo pasan dificultades económicas de todo tipo. No obstante, esto no parece ser preocupante para los miembros de este gobierno que se dedican a derrochar nuestro dinero público poniendo a sus amigos sueldos indignos e insultantes, además de pagarles por informes que un niño de 12 años haría mucho mejor que ellos. Puesto no se necesita demasiada capacidad para hacer un corte y pega. ¿Pero un corte y pega de 37 páginas pude costar 12.000 €uros? ¡Eso es el sueldo de todo un año de una persona! ¡Basta ya! Estos déspotas del gobierno sin oficio ni beneficio deberían de estar todos en la calle para que supieran lo que cuesta de ganar el dinero que ellos tiran a la basura a diario. Suerte que al menos el partido ARAses des de la oposición sí realiza su trabajo y cumple sus promesas informando a todos los vecinos de Sant Esteve de lo que pasa dentro de nuestro ayuntamiento.

    ResponElimina