Ara Sant Esteve és una iniciativa municipalista integrada per individus i membres d'entitats, col·lectius i associacions de Sant Esteve Sesrovires, fundada el 2011. Actualment és una candidatura integrada i liderada per membres de Podem, seguint les directives del Consell Ciutadà estatal de Podemos de 29 de novembre de 2014.

La Bústia publica lo que RTV10 debería... Un pleno muy poco democrático.

Una publicación independiente ha tenido que publicar lo que el gobierno de Sant Esteve Sesrovires no permite que salga en los medios municipales...
¿Acaso no es noticia que un gobierno democrático actúe de esta manera?
¿O que el Partido Socialista diga una cosa en Logroño y haga otra en Sant Esteve?Pero la manipulación del PSC llega incluso a salpicar a La Bústia... la cosa no fue tan suave como quieren pintárnosla.. 


Los hechos:


La cosa sucedió a los 45 minutos de haberse iniciado el pleno, en el momento en que se estaba debatiendo precisamente el Reglamento de Participación Ciudadana. El ambiente se había caldeado cuando la regidora de ARAses (Laura Haba) había argumentado que la propuesta que se estaba debatiendo no era sustancialmente diferente –y en muchos puntos, como demostró, idéntica palabra por palabra- a la propuesta gratuita que había presentado tres meses antes el grupo ARAses y que las diferencias consistían en errores varios, en la eliminación de compromisos del gobierno local y que el coste (12.000€) se había destinado a una militante de ICV porque la concejalía de participación la ostenta en Sant Esteve ICV (Jordi Borrell). 


Por primera vez y contradiciendo el compromiso del 28 de junio del mismo alcalde (Enric Carbonell), se interrumpió a la regidora en su primer turno de palabra y se le impidió acabar la exposición cuando no llevaba más tiempo que los otros regidores que ya habían intervenido. Este hecho provocó la queja de la regidora, como es evidente y agravó el mal humor del grupo de gobierno que era evidente porque el alcalde ya había amenazado con desalojar el pleno cuando el público asistente rió un segundo de una de los errores del reglamento. 


Cuando se pasó el turno de palabra a la portavoz socialista (Roser Brosed), dejando sin poder concluir la argumentación del grupo ARAses, es cuando sucedieron los hechos que denúncia La Bústia:
Roser Brosed: “Sí, jo utilitzaré el meu temps per demanar-li al secretari que pari el ple en aquest moment perquè ens estan gravant en vídeo, cosa que no pot fer un particular, només ho poden fer els mitjans públics. Demano que deixin de gravar immediatament perquè m’estan enfocant durant tot el ple i demano que aquestes imatges no surtin d’aquesta sala, vale? Em nego que se’m gravi en vídeo sense el meu permís en un sala de plens on només poden gravar els mitjans municipals, els mitjans públics...”
Laura Haba: “Això és així sr. Secretari? És un ple públic!” 
Roser Brosed: “Això és així!”
Joan Galceran: “Escolta’m, si em permets una intervenció, em sembla que aquí hi ha alguna cosa més que dir en aquest aspecte...”
Enric Carbonell: “Perdó, perdó”
Roser Brosed: “Només poden gravar els mitjans públics!”
Joan Galceran: “Senyor Alcalde, és que això no és així… És que no és així. Això és un acte públic eh?
Enric Carbonell: “Senyor Secretari, parem el ple. El ple queda aturat. Discutim si de cas vostè i jo una cosa... no... discutim vostè i jo una cosa. Ara discutim això. Fem un breu interrupció”. 
Entonces apareció la policia, y mientras la portavoz socialista pedía que se incautara la cámara y se impidiera que saliera la grabación, la policia pidió los datos al ciudadano e incluso comprovó si tenia antecedentes... Como no era legal la actuación policial que pedía la sra. Brosed, sólo consiguió que el ciudadano pasara un mal rato y eso sí, que no siguiera grabando... 

3 comentaris:

 1. Anònim25.4.12

  Visto lo acontecido, me viene a la memoria aquella célebre frase: "Si quieres conocer a alguien, dale poder".

  ResponElimina
 2. Anònim25.4.12

  Je, je, je! Perdoneu, pèrò és que em fa riure que aquest alcalde només permet riure als Plens de manera selectiva: a la seva esposa (4ª Tinenta d'alcaldia, la que talla el bacallà -que fa parar el Ple perquè es pensa que només l'enregistren a ella(?)- la que fa tantes interrupcions com vol quan parlen els/les altres que no són de la seva corda o s'enriu descaradament d'algun "company" del consistoti quan li porta la contrària, etc. etc.), i al seu soci de govern (JB), quan diu "gracietes" sense cap sentit de l'humor, perquè es repeteix com l'all.

  ResponElimina
 3. La veritat es que ne els Plens Municipals aqui a Sanes, el "ordeno y Mando" del tándem Carbonell/Borrell, semblen cada cop més aquell Plenaris del final de l'antic Régim , que per sort una majoria d'avui no ho va viu-re, i jo que era a llavors molt jovenet, m'enrecordo perfectament.

  Els tics clarament antidemocratic i pseudofeixistants del Carbonell i del seus soci Borrell..son dignes de persones que estiguessin a la dreta del PP. Es clar que ben mirat..ells (pels seus actes) no es possan pas a l'esquerra del PP. L'Opacitat politica, la manca de debat lliure i sobretot l'amagar expedients que s'els hi demana desde fa mesos, les mentides permanents, la falta de principis evidents en pujar-se el seus sous quant estan retallan serveis, i pujant impostos i fent pagar per a tot a tothom...ens fa creure sincerament que aquest senyors son un mal exemple de fer política...que 'sha d'erradicar, pel be de la democrácia i sobretot..pel be de Sant Esteve Sesrovires.

  ResponElimina