Ara Sant Esteve és una iniciativa municipalista integrada per individus i membres d'entitats, col·lectius i associacions de Sant Esteve Sesrovires, fundada el 2011. Actualment és una candidatura integrada i liderada per membres de Podem, seguint les directives del Consell Ciutadà estatal de Podemos de 29 de novembre de 2014.

El Mirall 1: Les eleccions


Les eleccions del passat 22 de maig evidenciaren que Sant Esteve, amb una participació del 64,7%, supera  la mitjana estatal i catalana. El PSC guanya de nou, però perd el 13,55% dels vots i 2 regidors. Per primer cop, es trenca la majoria absoluta, fet que cal buscar en els partits que han millorat els seus resultats vers les anteriors eleccions i concretament en la irrupció d’ARA i sempre Sant Esteve en el panorama polític local.
Tant PSC com l’Entesa perden la confiança dels seus votants i representació a l’Ajuntament, de la mateixa manera que ERC, que queda fora de l’ajuntament. CIU augmenta en percentatge de vots, però manté el mateix nombre de regidors i PP aconsegueix per primer cop representació a l’Ajuntament amb un regidor.

Un nou partit, ARAses, s’erigeix com a veritable triomfador amb un 17,88% dels vots i aconseguint tres regidors.  

Malgrat que el tenor general de les eleccions fou el canvi, el fet és que els únics partits del nou consistori que han reduït el número de vots i regidors, l’Entesa i el PSC,  s’uneixen per governar a la desesperada malgrat les contínues discrepàncies que sempre han mantingut.0 comentarios:

Comenta

|

Fes servir Facebook per comentar el que desitgis...

Comenta el que desitgis, amb respecte si us plau.

Publica un comentari a l'entrada